Recensies

Een spectaculair-wervelend queer evenement in Kerkrade!

 

Begin september werden wij onverwacht verrast door een optreden van Gigi Love op de Tong Tong Fair in Den Haag. Een grote, jaarlijkse bijeenkomst van mensen die iets met Indonesië of het voormalige Nederlands Indië hebben en die dit jaar voor de 63e keer gehouden werd! In Aziatische culturen is het niet ongewoon dat mannen als vrouwen gekleed gaan. Maar een echte dragqueen op de Tong Tong Fair, dat was toch wel echte primeur, niet alleen voor ons maar voor alle bezoekers van deze grootste pasar malam van Nederland. Een grote eer voor Gigi Love en een even groot genoegen voor ons!

 

 

 

Al gauw ontdekten wij dat Gigi niet alleen gekozen was omdat zij Indo was, maar vooral vanwege haar kwaliteiten als prach-tige travestiekunstenaar met een geweldi-ge stem (altijd live, terwijl haar collega’s veelal lipsync’en), als entertainer én als opvallend hartelijk mens… Toen dan ook een optreden van haar in Kerkrade werd aangekondigd, ondernamen we graag de forse rit vanuit Nijmegen daar naartoe. Met speciale inzet van Gigi Love was daar in het Flexiforum een LHBTI+ event van Queer Parkstad en Pinkalicious georgani-seerd met als thema: ‘Free your mind’. Daarbij ging het om inclusie, begrip en respect. ‘Of je nu queer of bondgenoot bent, iedereen is welkom en mag zichzelf zijn.’ Het werd een verbluffend gebeuren!

 

Met veel verve werden wij door deze avond geleid door Riccardo Awouters, een avond die om 20.00 uur werd geopend met een ingetogen optreden van ballerina Stephanie Visch. De eigenlijke toon als drag-evenement werd vervolgens gezet door Gigi Love, die vervolgens nog meer-dere malen optrad. Het werd een lange, spectaculair-wervelende avond met meer dan 30 optredens, hoofdzakelijk verzorgd door de prachtigste dragqueens uit binnen en buitenland, waaronder Wonderland Burlesque, Lady of Soul, House of Grace, Gigi Love en RuPauls Drag race-kandi-daat Meagan Schoonbrood. Opvallend serieuze rustpunten waren de optredens van de Kerkraadse sopraan Floor Bos-man, die ook met haar sobere vrouwelijke schoonheid een mooi contrast vormde met de extravagante drags.

 

Een absolute topper, dit evenement! Wat een creativiteit, wat een energie en wat een imposante kostuums! Waarbij we de mensen achter schermen niet mogen vergeten: de mensen van de belichting,

Het geluid, de horeca, de garderobe: ze verdienen allemaal een pluim. Een wel-gemeend ‘proficiat’ (= ‘ga zo door!) voor de initiatiefnemers, de organisatie en alle betrokkenen die deze avond mogelijk maakten. Je kunt denk ik geen betere en feestelijkere manier bedenken om een plek te creëren waar mensen van alle seksuele oriëntaties en genderidentiteiten zich vrij voelen. Mensen die ook in alle leeftijden aanwezig waren, van twee ver-liefd tortelende jongens van een jaar of 18 tot verschillende doorgewinterde lesbiennes die zich enthousiast manifesteerden. 

 

Om kwart over 12 verlieten we Flexi-forum, 4 (vier!) uur na aanvang, en von-den het jammer dat het afgelopen was…

 

Louis Sibbald, 19 november  2023

 

==================================================================================

 

Lieve mensen,
ik schrijf graag een recensie. Als allereerste: wij omarmen de LHBTI+ community. Wij vonden het een geweldig event. Een show om nooit meer te vergeten. Mijn vriendin en ik hebben er met volle teugen van genoten. Top artiesten, heel goed georganiseerd en wij vonden het meer als gezellig. Zelfs nog mensen gertroffen de wij al heel lang niet meer hadden gezien.
Het is zeer zelden dat een travestiekunstenaar live zingt en daar waren wij diep van onder de indruk. Wat een geweldige verschijning is Gigi Love en gezegend met een prachtige stem. Deze show was adembenemend mooi en wij hopen dat deze in 2024 weer naar Kerkrade komt. Wij komen in ieder geval weer om te genieten.
Wij zeggen lief dankjewel aan iedereen.


Lieve groetjes van Mia en Henk uit Kerkrade.

 

==================================================================================

 

Het was voor mij en mn 11 jarige zoon de eerste keer dat we zoiets bezochten. Maar zeker niet de laatste keer. Het was geweldig. De sfeer was super. De mensen vriendelijk en ook de artiesten waren helemaal top. Hopelijk volgend jaar weer.

 

Ramona en jamilyo

 

==================================================================================

 

Wat een mooie en geweldige show avond.
GENIETEN in hoofdletters.
Mooie show, geweldige acts en heel diverse optredens.
En lekkere snoep verrassingen tussendoor
🌈🌈🌈

 

Willie Moonen

 

==================================================================================

 

Wat een geweldige avond! Zeer goed geluid. Geweldige sfeer! Voor herhaling beslist vatbaar.

 

Balt.

 

==================================================================================

 

Wil je ook een recensie hier? Vul onderstaand formulier in.
Naam
E-mail
Bericht